porto-cervo

Porto Cervo

Porto Cervo är en italiensk badort i provinsen Olbia-Tempio på norra Sardinien.

Orten, som grundades av prins Karim Aga Khan och andra investerare, är centrum i Costa Smeralda. Porto Cervo är en utpräglad semesterort och den bofasta befolkningen är knappt 200 personer.

Porto Cervo är en symbol för Costa Smeralda, för lyxturism och kändisar, trendiga pubar, restauranger och båtar. Helt enkelt en privilegierad plats för möten i de internationella jetsetkretsarna.

PC

porto-cervoi

Det mesta av det bästa

Porto Cervo ligger vid södra och östra stranden av den naturliga hamnen. Där hittar du butiker, tidningskiosker, barer, restauranger och snabbköp. Klubbhuset i den exklusiva Yacht Club Costa Smeralda ligger i marinan. Där finns även ett båtvarv som, praktiskt nog, kan reparera båtar upp till yachtstorlek.

I byn ligger den berömda Piazzetta och de små gatorna som slingrar sig genom centrum av staden är fulla av butiker och juvelerare med de mest prestigefyllda namnen. Arkitekturen är mycket speciell och ritad av Gallura – och de till synes enkla byggnaderna döljer lyxiga hotell och exklusiva villor. Hela härligheten ligger i ett fantastiskt vackert, öppet landskap där havets skiftande färger ständigt är närvarande.

Harrods

En studie i lyx

I en studie som släpptes av det europeiska fastighetsmäklarföretaget Engel & Völkers är Porto Cervo den dyraste platsen i Europa. Huspriserna nå upp till 300 000 euro per kvadratmeter. 2011 kom Costa Smeralda på andra, fjärde och sjätte plats när det gäller de dyraste hotellrummen i världen.

På Hotel Cala di Volpe, som är med i James Bond-filmen Älskade spion, kostar presidentsviten 32 736 amerikanska dollar per natt. År 2013 invigdes Harrods Portocervo, Harrods första varuhus i Italien.

Övriga städer:

Cagliari-284x188

Cagliari

Cagliari heter på sardiska ”Casteddu” och är huvudstaden på ön Sardinien. Casteddu betyder slott. Staden ligger längst ner på södra Sardinien, vid Golfo degli Angeli…

Mer info >

Olbia-284x188

Olbia

Olbia är en modern och livlig stad, som ligger på nordöstra Sardinien. Staden är ekonomiskt och administrativt centrum på denna del av ön och ligger mycket Costa Smeralda…

Mer info >

Sassari-284x188

Sassari

Sassari, som är huvudort i provinsen Sassari, är den näst största staden på ön med över 130 000 invånare. Staden är en av de äldsta på ön och grundades troligen under tidig medeltid.

Mer info >

alghero-284x188

Alghero

Den lilla kuststaden Alghero är en underbar turistort under hela året tack vare dess smågator, gamla stad, affärer och närhet till strand och hav.

Mer info >

Nuoro-284x188

Nuoro

Nuoro är en stad på centrala östra Sardinien. Den ligger på sluttningarna av Monte Ortobene. Staden är huvudstad i provinsen Nuoro med en befolkning på 36.347.

Mer info >

Porto-cervo-284x188

Porto Cervo

Denna italienska badort i norra Sardinien ligger i komunen Arzachena, i provinsen Olbia – Tempio. Byn är det viktigaste centrum av Costa Smeralda.

Mer info >

san-teodoro-284x188

San Teodoro

San Teodoro åtnjuter stor prestige bland de viktigaste turistområdena på Sardinien eftersom den vet hur man erbjuder förstklassiga lockande naturmiljöer tillsammans med turisttjänster.

Mer info >

Producerad av Sommar & Co. Tack Roberto Lai för foto.