1

Olbia

Olbia är en modern och livlig stad, med drygt 56 000 invånare, som ligger på nordöstra Sardinien. Staden är ekonomiskt och administrativt centrum på denna del av ön och ligger mycket nära det berömda turistområdet Costa Smeralda. Olbia var länge känd som ”den glada staden” av grekerna och ligger nära en naturlig bukt vars kanter gränsar till öarna Tavolara och Molara.

Tack vare sin flygplats, färjeterminal (Olbia-Isola Bianca) och tågförbindelse till Porto Torres och Cagliari är Olbia huvudförbindelse mellan Sardinien och det Italienska fastlandet. Från Olbia går även vägförbindelser till Nuoro och Cagliari (motorväg SS131), Sassari (landsväg SS199-E840), Tempio Pausania (SS127) och Palau (SS125).

Olbia är en mycket gammal stad och arkeologiska fynd visar att den grundades av Punics. Staden innehåller ruiner från feniciska och carthaginianska uppgörelser fram till den romerska eran då den var en viktig hamn. Under medeltiden var staden huvudstad i Giudicato i Gallura, en av de fyra självständiga staterna på Sardinien .

Övriga städer:

Cagliari-284x188

Cagliari

Cagliari heter på sardiska ”Casteddu” och är huvudstaden på ön Sardinien. Casteddu betyder slott. Staden ligger längst ner på södra Sardinien, vid Golfo degli Angeli…

Mer info >

Olbia-284x188

Olbia

Olbia är en modern och livlig stad, som ligger på nordöstra Sardinien. Staden är ekonomiskt och administrativt centrum på denna del av ön och ligger mycket Costa Smeralda…

Mer info >

Sassari-284x188

Sassari

Sassari, som är huvudort i provinsen Sassari, är den näst största staden på ön med över 130 000 invånare. Staden är en av de äldsta på ön och grundades troligen under tidig medeltid.

Mer info >

alghero-284x188

Alghero

Den lilla kuststaden Alghero är en underbar turistort under hela året tack vare dess smågator, gamla stad, affärer och närhet till strand och hav.

Mer info >

Nuoro-284x188

Nuoro

Nuoro är en stad på centrala östra Sardinien. Den ligger på sluttningarna av Monte Ortobene. Staden är huvudstad i provinsen Nuoro med en befolkning på 36.347.

Mer info >

Porto-cervo-284x188

Porto Cervo

Denna italienska badort i norra Sardinien ligger i komunen Arzachena, i provinsen Olbia – Tempio. Byn är det viktigaste centrum av Costa Smeralda.

Mer info >

san-teodoro-284x188

San Teodoro

San Teodoro åtnjuter stor prestige bland de viktigaste turistområdena på Sardinien eftersom den vet hur man erbjuder förstklassiga lockande naturmiljöer tillsammans med turisttjänster.

Mer info >

Producerad av Sommar & Co. Tack Roberto Lai för foto.