Olbia-air

Olbia flygplats

Olbia flygplats ligger strax söder om staden Olbia på nordöstra Sardinien, även kallad Smaragdkusten. Flygplatsen har en modern terminal med ett utmärkt serviceutbud. Det är flera lågprisflygbolag som trafikerar Olbia, bland annat Norwegian och förhoppningsvis SAS som planerar direktflyg hit från Norden. Däremot flyger inte Ryanair till denna flygplats. Här finns ett stor utbud av affärer, barer och restauranger. Det finns även en restaurang där du kan beställa á la carte.

I ankomsthallen finns en informationsdisk där du kan få information om allt från flygningar och transporter till intressanta resmål och aktiviteter. Personalen hjälper dig även att beställa hotellrum. Det kan också vara bra att känna till att det finns en bagageförvaring bredvid parkeringsplatsen.

Kommunikation
Det finns ingen tågförbindelse till Olbia flygplats, men det går täta bussförbindelser till tågstationen i staden Olbia. Två busslinjer, med täta turer, går mellan flygplatsen och Olbia. I genomsnitt avgår det en buss varje kvart, förutom på söndagar och helgdagar. Det finns också en bussförbindelse till Cagliari och Santa Teresa di Gallura.

Biluthyrning
Det är enkelt att hyra bil på flygplatsen. I ankomsthallen hittar du de flesta biluthyrningsföretagen, internationella som lokala.

Taxi
Du hittar taxibilar framför ankomsthallen och de erbjuder fasta priser till olika orter. När det gäller taxiresor har du möjlighet att välja en privat taxi eller att dela taxi med andra. Den kollektiva varianten avgår oftast en gång i halvtimmen till närliggande städer och har ett betydligt lägre pris.

Parkering
Det finns en bevakad parkeringsplats mittemot terminalbyggnaden.

För mer information om Olbias flygplats, besök deras hemsida: www.olbiaairport.com

Producerad av Sommar & Co. Tack Roberto Lai för foto.