Icon

Is Molas Golf Club

Is-molas-stor

Is Molas Golf Club är den största golfbanan på Sardinien och den anses vara en av de finaste banorna i Italien. Is Molas Golf Club, i Santa Margherita di Pula, har 27 hål. Mästerskapsbanan med sina 18 hål är resultatet av ett samarbete mellan Bomull, Pennink & Partners studio och Piero Mancinelli. Golfbanan anses vara en av de mest tekniskt utmanande och spektakulära banorna – inte bara i Italien utan i hela Medelhavsområdet. De nio hålen på Gula slingan, den mest svårspelade, har lagts ut av Franco Piras som är Gary Player Designs representant i Italien.

Greenerna och bunkrarna är lika stora som på amerikanska golfbanor medan banans fairways ofta är breda nog att förlåta en slice. Längs med banan växer många arter ur Sardiniens inhemska flora och Medelhavets macchia gör Is Molas Golf Club till en vacker trädgård med utsikt över havet.

Tack vare närheten till havet och skyddet från de omgivande kullarna är Is Molas gynnsamt för golf året runt: temperaturen är ca 20° C i början av våren och stiger till drygt 30° C på sommaren. Även i december och januari kan temperaturen passera 15° C. På Is Molas Golf Club arrangeras en rad prestigefyllda tävlingar, bland annat Italian Open och European Volvo Masters.

Säsong : året runt.
Mästerkapsbana : 18 hål par 72.
Banlängd : 6,383 meter.
Gul slinga : 9 hål par 36.
Storlek : 3.164 meter.

Övningsgreen med 30 stationer (varav 4 inomhus).
Pro shop.
Club House.
Dan Williamson Golf Academy.
Restaurang med uteplats och utsikt över banan, bar.
Hotell, pool, tennisbana, beauty center, ridning och beach club.
Transfer till den privata stranden och till byn Pula.

Producerad av Sommar & Co. Tack Roberto Lai för foto.