Bo på hotell eller hyra ett hus?

Boendet i Puntaldia är av mycket skiftande slag.

Här kan man äga:

  • Stora enskilda villor, (upp till 1000 kvm)
  • Stora lägenheter, 4-7 rum
  • Mindre lägenheter, minsta är 1 rum och kök

Alla bostäder har kök och det är vanligt att varje sovrum har ett separat badrum. Dessutom finns det oftast balkong eller terrass.

Inom Puntaldiaområdet kan man också hyra bostäder som ägs av privatpersoner. Det finns flera hyresförmedlingar som man kan anlita och många besökare hyr samma lägenhet varje gång man besöker ön.

Utanför själva området finns en stor variation av boenden. Det kan vara bra att känna till om du besöker Puntaldia för att köpa en lägenhet eller har besök av gäster som vill bo i närheten. Tittar du närmare på de olika bokningssajter som finns på internet hittar du ett 70-tal olika boendealternativ i San Teodoro och dess närhet.

Bland annat finns ett flertal så kallade Agriturismo där man kan bo enkelt och billigt och äta gårdens egenproducerade mat. Det är ofta lantgårdar som moderniserats för att kunna ta emot gäster. Du hittar även ett antal Residence – det vill säga privata villor vars ägare hyr ut ett mindre antal rum och erbjuder frukost.

Dessutom finns det åtskilliga traditionella hotell med varierande standard. De flesta av dessa hotell inte är så stora och lyxiga som på många typiska semesterorter på spanska solkusten eller Mallorca.

Ett exempel på prisvärt hotell är Stella Marina i San Teodoro. Det ligger ganska centralt och har god standard. Priset för ett dubbelrum inklusive frukost, vilket varierar beroende av säsong, överstiger aldrig € ​​50-60 per natt.
Ett finare, och dyrare, hotell är Due Lune som ligger i Puntaldiaområdet. Hotellet, som har ett mycket bra läge nära golfbanan, serverar både halv- och helpension. Ett deluxe-rum för två personer med helpension kostar cirka € 300 per natt.

Andra hotell som bör nämnas är bland andra:

Bonsai, L’Esagono, Onda Marina, Sandalyon, Bungalow Club

Producerad av Sommar & Co. Tack Roberto Lai för foto.