cagliari-air

Cagliari flygplats

Cagliari flygplats, eller Cagliari Elmas Airport, ligger 7 km nordväst om Cagliari. Lokalt kallas även flygplatsen för Aeroporto Mario Mameli. Flygplatsen är den viktigaste på ön och här passerar över 3 miljoner passagerare varje år. Cagliari flygplats har två landningsbanor. I centralhallen hittar du bland annat biluthyrning, banker, växlingskontor, postkontor och första hjälpen. Dessutom finns här några butiker och restauranger. På andra våningen finns en restaurang med panoramautsikt och terrass.

Flygplatsen ligger nära stadens centrum vilket gör att det bara tar 10-15 minuter att ta sig in till city.

Bil & buss
 Flygplatsen ligger ungefär sju kilometer från Cagliaris centrum via den tvåfiliga vägen S130. Man väljer avfarten mot Via del Trasvolatori.

Busslinjen mellan flygplatsen och Cagliaris centrum avgår en gång i halvtimmen. Att ta sig till Piazza Matteotti tar 15 minuter och kostar mindre än en euro. Bokhandeln på bottenvåningen säljer bussbiljetter.

Biluthyrning
Biluthyrningsföretagen ligger på terminalens bottenvåning.

Taxi
Taxibilar finns parkerade utanför ankomsthallen. En resa till Cagliaris centrum kostar ungefär 10 EUR.

Parkering
Flygplatsen har 1700 parkeringsplatser. Det finns ett fåtal platser för att lämna av och hämta upp passagerare. Dessutom finns det ett flertal betalparkeringar: Land Side Car Park för korttidsparkering och ett parkeringsgarage med flera våningar för långtidsparkering.

I ankomsthallen hittar man en informationsdisk, som ger information om flygplatsen samt om ankomst- och avgångstider. Här kan du även få turistinformation.

För mer information om Cagliaris flygplats, besök deras hemsida: www.cagliari-airport.com

Producerad av Sommar & Co. Tack Roberto Lai för foto.