alghero-air

Alghero flygplats

Flygplatsen i Alghero (Aeroporto di Alghero-Fertilia på italienska) ligger på nordvästra Sardinien 12 km norr om staden Alghero. Det är en modern flygplats med många lågprisflygbolag och nationella förbindelser. Hit flyger bland annat flygbolaget Ryanair. Passagerartrafiken ökar stadigt till och från Alghero och det senaste året passerade drygt en miljon resenärer flygplatsen.

Serviceutbudet är ganska sparsamt på Alghero, det finns ett fåtal butiker med begränsat utbud på flygplatsen. Det ligger även ett par barer i terminalbyggnaden. I ankomst­hallen finns det både en informationsdisk och en turistinformation där man kan fråga om logi, sevärdheter och transporter. Där finns även bankomat, Banco di Sardegna, och ett postkontor.

Köra till flygplatsen

Flygplatsen ligger 12 km norr om Alghero, vid väg SP44, och 26 km sydväst om staden Sassari. Från Sassari kör du SS291 till korsningen ”Strada dei Due Mari”. Där tar du vänster i riktning mot Alghero. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Biluthyrning
I ankomsthallen hittar du de flesta biluthyrningsföretagen, internationella som lokala.

Parkering
Det finns två olika parkeringsområden på flygplatsen.

Kommunikation

När du landat på flygplatsen ansluter en flygbuss till Via Cagliari i Alghero. Flygbussen går från Alghero två timmar före varje flygavgång. Dessutom har Ryanair en egen flygbuss som går mellan flygplatsen och Cagliari. Biljetter till lokalbussarna kan du köpa i souvenirbutiken i ankomsthallen. Dessa bussar avgår från en hållplats ungefär 100 meter från terminalens utgång. Det finns ingen tågförbindelse till Alghero flygplats, men det finns bussar som man kan ta till järnvägsstationen i Alghero. Härifrån avgår tåg till olika platser på Sardinien, bland annat Olbia, Sassari och Cagliari.

Taxi
Du hittar taxibilar framför ankomsthallen och de erbjuder fasta priser till olika orter.

För mer information om Algheros flygplats, besök deras hemsida: www.aeroportodialghero.it

Producerad av Sommar & Co. Tack Roberto Lai för foto.